spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία μόλις 47 ετών, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Αναγνώστου PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.03.13

190706_1009524557477_1428_nΈφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο δημοσιογράφος Ανδρέας Αναγνώστου το μεσημέρι της Κυριακής 3/3/2003, ο οποίος εξέδιδε την εφημερίδα «Τα Νέα της Ηλιούπολης» και εργάστηκε για την εφημερίδα «Απογευματινή» και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ο Ανδρέας  Αναγνώστου γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1966 και αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Ηλιούπολης το 1985 και ζούσε στην Ηλιούπολη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε συλλυπητήριο τηλεγράφημά του, αναφέρει τα εξής: «Ο Ανδρέας Αναγνώστου υπήρξε ένας αγνός εργάτης της ενημέρωσης. Υπηρέτησε πιστά το πειραϊκό ρεπορτάζ για την εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και το Mega Channel και ασχολήθηκε με τα κοινά στο δήμο Ηλιούπολης. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.»


Τελευταία ανανέωση ( 05.03.13 )
 
Οι Ηλιουπολίτες δεν θα πληρώσουν τα ελλείμματα του Δήμου το μήνυμα της Α.Πίκουλα στην κοπή βασιλόπιτ PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.02.13

pikoula_pita_2013Αποκαλυπτική όπως πάντα για όσα συμβαίνουν στο Δήμο Ηλιούπολης εμφανίστηκε η Αργυρώ Πίκουλα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών", στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού. Απέναντι σ' ένα θερμό ακροατήριο, που πλημμύρισε την αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, η κα. Πίκουλα καταλόγισε στη συγκυβέρνηση πρόθεση εξόντωσης των πολιτών κάνοντας λόγο για συνθήκες ολοκληρωτικής αποδόμησης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου.
Εστιάζοντας την ομιλία της στα δημοτικά δρώμενα, κατήγγειλε την πρωτοφανή αδυναμία τόσο της απερχόμενης όσο και της νυν Δημοτικής Αρχής να διατηρήσουν "ζωντανές" και ευαγείς τις υπερχρεωμένες σήμερα κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δημοτικές επιχειρήσεις ΚΕΔΗΛ, ΔΕΚΕΗΛ και ΕΥΩΝΥΜΟΣ, και εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου, που επιβαρημένος πλέον με τις οφειλές των τριών επιχειρήσεων προς δημόσιο και ιδιώτες κινδυνεύει με εκτροχιασμό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΠΣΑ: Ο απολογισμός των δύο χρόνων εφαρμογής του Καλλικράτη PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.02.13

opsa_kalikrtais   Ο απολογισμός των δύο χρόνων εφαρμογής του προγράμματος  «Καλλικράτης», τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες του καθώς και τ' αποτελέσματά του στους Ο.Τ.Α Α΄Βαθμού, ήταν το κεντρικό θέμα του πρώτου σεμιναρίου του Ζ΄ Κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25/2, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Π.Ε. (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών), την Ηλιούπολη.
Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε η  κ.  Αγγελική Συνοδινού, π. Νομάρχης και π. Δήμαρχος Σερίφου Kυκλάδων, η οποία αφού συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του ΟΠΣΑ, για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα,  ανέπτυξε και ανέλυσε την πορεία εφαρμογής του Καλλικράτη στους νησιωτικούς δήμους.

Τελευταία ανανέωση ( 27.02.13 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.02.13

2o_dhmotiko_webΠως μπορώ να προστατεύσω το παιδί μου όταν μπαίνει στο INTERNET;
Δεν ξέρω να χειρίζομαι το computer
Πώς να ελέγξω τις σελίδες που επισκέπτεται το παιδί μου;
Facebook; Πώς να το χειριστώ;
Γιατί ανησυχούν τόσο οι γονείς μου όταν μπαίνω στο ΙΝΤΕRΝΕΤ;
Πώς μπορώ να είμαι ασφαλής όταν θέλω να επικοινωνήσω με τους φίλους μου στο ΙΝΤΕRΝΕΤ;
Αν αυτές είναι μερικές από τις απορίες και ανησυχίες που έχετε σχετικά με το διαδίκτυο, ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τρόπους για να χειριστούμε το ιντερνέτ με μεγαλύτερη ασφάλεια για μας και κυρίως για τα παιδιά μας.
Οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί Εμμανουέλλα Μαυροπούλου και Χάρης Μακρανδρέου θα μας ενημερώσουν και θα απαντήσουν στους προβληματισμούς μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
Στο Γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 
Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Λ.Ο.Δ.ΗΛ.) - Πρόσληψη συνολικά δυο (2) ατόμων PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.02.13

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Λ.Ο.Δ.ΗΛ.) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, συνολικό δυο (2) ατόμων γη την κάλυψη εποχικών η παροδικών αναγκών του ΝΠΔΔ Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ. που εδρεύει στο Δήμο Ηλιούπολης
ΠΙΝΑΚΑΣ Α:  ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αριθμός ατόμων 2  ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας δισρκρεια 8 μήνες απαιτούμενα προσόντα  Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα [άρθρο 5 παρ 2 ίου Ν 2527 97

 Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 εως 65 ετών

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ηλιούπολη: Αποζημίωση 4.000 ευρώ λόγω πτώσης δέντρου PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.02.13
Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς του 2005 στην περιοχή της Ηλιούπολης ένα μεγάλο πεύκο ξεριζώθηκε και έπεσε με αποτέλεσμα να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, μία μάντρα σπιτιού, ενώ προκάλεσε και τον τραυματισμό δύο πολιτών, οι οποίοι χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τις πρώτες βοήθειες. Όλοι τους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση και τελικά δικαιώθηκαν αφού το δικαστήριο επιδικάστηκε το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ υπέρ των «θυμάτων» της πτώσης του πεύκου για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν και για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης των δύο πολιτών που τραυματίστηκαν και κάλεσε το Δήμο Ηλιούπολης να πληρώσει.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ! PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.02.13

logo-enotaytokiΟδός Αγίου Κωνσταντίνου:  Παρεμβάσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Κανείς δεν γνωρίζει την σκοπιμότητα του έργου. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν τα προβλήματα που προκάλεσαν αυτές οι παρεμβάσεις

-         Μείωση των χώρων στάθμευσης

-         Συνεχής κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων με τον περιορισμό της οπτικής εικόνας

-         Περαιτέρω δυσκολίες στην αποκομιδή των απορριμμάτων1_pare_enak

-         Επικίνδυνη διαμόρφωση στην συμβολή των δρόμων

-         Δύσκολη πρόσβαση σε πεζούς και οχήματα.

Κεντρική Λεωφόρος Ειρήνης: Τα αυτοκίνητα παρκάρουν παράλληλα με τα πεζοδρόμια και υπό γωνία, όπως βολεύεται ο καθένας. Περιορίζεται έτσι το οπτικό πεδίο, το πίσω μέρος των αυτοκινήτων περισσεύει και περιορίζεται το πλάτος της λωρίδας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθημερινά μικροατυχήματα, συνωστισμός και μποτιλιάρισμα αλλά και γενικότερα κίνδυνος για πεζούς και οχήματα

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και δεν κάνουν πίσω PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.02.13

Συνάδελφοι, τη Παρασκευή 15/02/2013 αντιπροσωπεία από διάφορους εργασιακούς χώρους του Δήμου πήγε στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ  για το θέμα των πληρωμών μας.
Ενώ ζητήσαμε να μιλήσουμε με κάποιον από το διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ μας παρέπεμψαν σε διοικητικούς υπαλλήλους του, την κ. Αυλωνίτη και κ. Δαβρή οι οποίες μας ενημέρωσαν ότι τα χαρτιά μας έφυγαν από τη ΓΣΕΒΕΕ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν μας έδωσαν απάντηση γιατί δεν είχαν πάει τόσο καιρό, ούτε για το πότε ακριβώς θα πληρωθούμε. Μέτα από πίεση όσων είμαστε εκεί, ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο εργασίας μπροστά μας. Η απάντηση του υπουργείου ήταν, «ότι η υπάλληλος που έχει αναλάβει το φάκελο μας είναι άρρωστη», οπότε ούτε το υπουργείο ήταν σε θέση να μας απαντήσει με ακρίβεια για τη πληρωμή μας.
Παρόλο που είμαστε 2 μήνες απλήρωτοι και καθημερινά τους πιέζαμε για τις πληρωμές μας, θυμήθηκαν να μας φωνάξουν σε συνάντηση με τον κ. Καββαθά μόλις ανακοινώθηκε η πρόθεση εργαζομένων να κινητοποιηθούν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.02.13

giorgos_papamokosΑξιότιμοι κύριοι  Δήμαρχοι νυν και τέως, αισθάνεστε ότι σας τιμά η προχθεσινή  σας παρουσία σε γνωστό περιφερειακό κανάλι; Σας άρεσε η εικόνα που δείξατε στον Ηλιουπολίτικο λαό;
Κύριοι τα θέματα λύνονται στη πόλη και όχι στα κανάλια.
Αγαπητέ κε Δήμαρχε είναι κακό να ανέχεσαι να βρίζουν μπροστά σου τον άνθρωπο που σε ευεργέτησε και να μην σηκώνεσαι να φύγεις,  αλλά και εσύ τέως Δήμαρχε έπρεπε να παρέμβεις και να επαναφέρεις στην τάξη τον υβριστή δείχνοντας ένα άλλο επίπεδο ανθρώπου.(Και τον Καραμανλή να έβριζε το ίδιο θα έλεγα).

Τελευταία ανανέωση ( 25.02.13 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟN ΥΜΗΤΤΟ PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.02.13

Ο Υμηττός, εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνολικής και γενικευμένης επίθεσης που στοχεύει στην εξαφάνιση του  δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του. Ιδιώτες, εκκλησία, κρατικοί φορείς και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταπατούν συστηματικά εκτεταμένες εκτάσεις του βουνού, χτίζουν αυθαίρετα κτίσματα, μεθοδεύουν, σχεδιάζουν και προωθούν μια σειρά από κτιριακές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες που έχουν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του, ενώ οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές και οι εμπρησμοί οδηγούν στην ραγδαία συρρίκνωση των δασικών εκτάσεων.
Με το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ) του 1978, επιχειρήθηκε η ανακοπή της επέκτασης υφιστάμενων αυθαίρετων (συνήθως) οικισμών και της δόμησης νέων κατοικιών στις Ζώνες προστασίας του Υμηττού (Α' και Β'), ενώ δίνονταν η δυνατότητα κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων για κοινωφελή έργα στην Β' Ζώνη (σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικές, πολιτιστικές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις κ.λ.π). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την διάνοιξη νέων δρόμων και την   κατασκευή ποικίλων ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων, σε διάφορα σημεία του Υμηττού, αλλά και την κατασκευή πολυτελών συνήθως κατοικιών οι οποίες αδειοδοτούνταν ως «πολιτιστικές εγκαταστάσεις», «αναψυκτήρια», κλπ (βλ. περίπτωση Μαγγίνα).

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 3592 - 3610 από 5882
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB